Türkiye beşik gibi sallanıyor/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Haziran 2012 09:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muğla ölüdeniz açıklarında 4.4, Van Özalp'ta ise 3.6 büyüklüğünde deprem oldu...

Muğla'da Ölüdeniz açıklarında 4.4, Van'ın Özalp ilçesinde ise 3.6 büyüklüğünde deprem oldu.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, Akdeniz'de Muğla'nın Fethiye ilçesindeki Ölüdeniz açıklarında 4.4 büyüklüğünde deprem ölçüldü.

Van'ın Özalp ilçesinde 3.6, Çaldıran ilçesinde de 3.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

SİMAV VE ŞARKÖY'DE DEPREM

Kütahya'nın Simav ilçesinde iki dakika arayla 4,0 ve 3,6 büyüklüğünde depremler meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, saat 06.49'da 4,0 ve saat 06.51'de 3,6 büyüklüklerinde iki deprem kaydedildi.

Derinlikleri sırasıyla 4,6 ve 4,5 kilometre olarak belirlenen sarsıntılar, Simav'ın yanı sıra çevresindeki Şaphane, Pazarlar, Hisarcık ve Emet ilçelerinde hissedildi.

İlk belirlemelere göre can veya mal kaybına yol açmayan depremleri hisseden vatandaşlar, evlerinden ayrılarak bir süre dışarıda bekledi.

18 Saatte 203 Adet Deprem

Depremin özellikleri değerlendirildiğinde vatandaşların hissettiği depremin süresinin 23 saniye olarak ölçüldüğü ve depremin meydana geldiği saatten itibaren geçen 18 saatlik zaman dilimi içerisinde büyüklükleri 1.7 ile 5.0 arasında değişen 203 adet deprem meydana geldiği açıklandı.

Depremlerin öncü yada artçı deprem olarak değerlendirmesinin yapılmasının günümüz teknolojisinde imkansız olduğu, bilgi birikimleri ve deprem konusunda yapılan araştırmaların bu soruya cevap veremediği açıklandı.

Bölgenin deprem aktivitesi Türkiye'nin diğer bölgelerinde olduğu gibi AFAD Başkanlığı tarafından 7 gün 24 saat süreyle izlendiği ve elde edilen bilgilerin "www.afad.gov.tr" ve "www.deprem.gov.tr" adresinden yayınlandığı hatırlatıldı.

Açıklamada "Doğal afetlerden çok fazla etkilenen ve yüksek derecede risk taşıyan bir coğrafyada yaşamaktayız. Bu, kabul etmemiz ancak boyun eğmeden mücadelede etmemiz, önlemler almamız gereken bir olgudur. Afetlere yol açan olayları tamamen önleyemeyeceğimizi; ancak afet zararlarını azaltma imkÔnına sahip olduğumuzu da bilmekteyiz. Bu kapsamda, vatandaşlarımızın deprem yönetmeliğimize uygun yapılmış sağlam yapılarda oturması önem kazanmaktadır." ifadelerine de yer verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber